Paswoord vergeten?
Thomas Philipp Reiter

   Mandaat
Secretaris Afdeling Oudergem
Afdelingsbestuur - stemgerechtigd lid Oudergem
Secretaris Afdeling Oudergem

   Lokale website
oudergem.openvld.be

   Woonplaats
Brussel

   Geboortedatum
4 oktober 1968     

Mijn website

www.reiter.brussels


Mijn video's

Thomas Philipp Reiter ontmoet Alain Voisot, hij organiseert reizen rond het thema bier als een brug tussen België, Frankrijk en Duitsland.

 

  • Thomas Philipp Reiter ontmoet Alain Voisot, hij organiseert reizen rond het thema bier als een brug tussen België, Frankrijk en Duitsland.


Mijn teksten

25 25 juni 2015
„België met vier“: De Duitse taal zal aan belang winnen in België
De Duitse taal zal in België aan belang winnen. Dit zou zeker het logisch gevolg moeten zijn van de door Hugues Dumont, professor aan de Franstalige Université Catholique de Louvain (UCL) voor grondwettelijk recht, rechtstheorie en het recht van de Europese Instellingen, vereiste zevende staatshervorming. Dumont had midden juni een krantenartikel voor „Le Soir“ een grondige analyse van de eerdere zesde staatshervorming gemaakt. Hij ziet een „België met vier“, dat wil zeggen de vier...

Bookmark and Share


19 19 juni 2015
Familie Reiter (Interview in "Blauw", Juni 2015)
Sandra en Thomas Philipp Reiter (Duitsland) wonen sinds 2012 in Oudergem samen met hun zoontje. Sandra werkt als freelance trainer en training manager voor een Zuid-Afrikaans cosmeticabedrijf en Thomas als econoom voor een associatie.

Wonen jullie graag in Brussel?

Sandra: In vergelijking met Berlijn voelt het leven hier meer ontspannen aan. Brussel is ook kindvriendelijker. Aan de andere kant kan ik moeilijk wennen aan de lange wachtrijen aan de winkelkassa’s, het vuil op straat en...

Bookmark and Share


30 30 april 2015
Belgische Liberalen: Regeren zonder complexen
Sinds een half jaar is hij in functie: de liberale premier van België Charles Michel en zijn liberaal-conservatieve regering. Voor de eerste keer in bijna drie decennia zitten de socialisten niet mee aan de federale kabinetstafel, maar wel de Vlaams Nationalisten – voor velen een taboe, in een land dat spreekwoordelijk bekend staat voor het “Belgisch Compromis”. Voor het eerst sinds lang staat er geen nieuwe staatshervorming maar een economische agenda in het centrum van de politiek –...

Bookmark and Share


Mijn foto'sMijn bio
Werkervaring en opleiding
Vanaf 1995 studies economie aan de Universiteit voor Economie en Politiek Hamburg (graduaat bedrijfseconomie) na een opleiding en werkervaring als medewerker groot- en buitenlandse handel bij Nestlé. Stafmedewerker van een Hamburgs volksvertegenwoordiger van de Duitse Bundestag (eerste kamer). Journalistieke training in Hamburg. Postgraduaat met graduaat business redacteur bij het Instituut voor Bedrijfseconomie Frankfurt/Main.

Vanaf 1997 adviseur PR en Politiek voor klanten als AOL, DaimlerChrysler, Samsung in verschillende internationale communicatiebureaus, onder andere bij de Amerikaans-Franse Havas-groep. Medeoprichter en managing partner bij POLIS Public Relations voor Economie en Politiek. Woordvoerder voor het telecombedrijf Talkline/Tele Danmark.

2003-2008 hoofd van de eenheid Pers en Public Relations en woordvoerder van het Nedersaksisch Ministerie voor wetenschap en cultuur, woordvoerder van de Nedersaksisch Eerste Minister Christian Wulff (2010-2012 federal president). Vanaf 2004 docent in de politieke communicatie aan verschillende universiteiten.

2009-2013 managing partner op gebied van public relations en public affairs. 2013-2014 verantwoordelijk voor pers en public relations in Berlijn/Brandenburg bij de Alliantie van Liberalen en Democraten (ALDE) in het Europees Parlement (fractievoorzitter Guy Verhofstadt).

Sinds 2014 hoofd van de Brusselse vertegenwoordiging van de vereniging van de pensioenvoorziening voor de kamers van vrije beroepen (ABV). Moderator van een wekelijkse Europese politieke TV-uitzending, geproduceerd in de televisiestudio’s van EuroparlTV in het Europees Parlement. Journalistieke activiteiten, onder andere over de Belgische binnenlandse politiek.

Voorzitter van de door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) officieel erkende internationale Brusselse fanclub van de Belgische nationale ploeg. Lid van de ALDE, OpenVLD (secretaris van de afdeling Oudergem) en het Willemsfonds. Gemeentelijke- en universiteitspolitieke engagement in Duitsland van 1984 tot 2011 (o. a. voorzitter gemeenteraad Wandsbek) en sinds 2012 in België.


Mijn gegevens

Contactgegevens
Thomas Philipp Reiter
1160 Oudergem (Brussel)
GSM 0483-394424Mijn artikels


Mijn netwerk

 
  Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Sven Gatz

Jette

Wim Vanobberghen

Etterbeek

Carla Dejonghe

Sint-Pieters-Woluwe

Kurt Deswert

Sint-Lambrechts-Woluwe

Greet Jacops

Hemiksem

Gilbert Houben

Beersel

Bart Nijskens

Peer

Steve Mees

Antwerpen

Ria Ghesquière

Lichtervelde

Mohamed Bouanan

Sint-Niklaas

Philippe Gysbergs

Destelbergen

Jaak Vereecke

De Haan

Willem Meulemans

Aarschot

Patrick Vandijck

Kortenaken