Paswoord vergeten?
Patricia Ceysens

   Mandaat
Lid Open Vld-Partijbestuur - Stemgerechtigd
Lid Open Vld-Partijbestuur - Stemgerechtigd

   Lokale website
leuven.openvld.be

   Woonplaats
Leuven

   Geboortedatum
5 juni 1965     

Mijn foto's

Mijn gegevens

Contactgegevens
Patricia CeysensMijn bio
Overzicht
Patricia Ceysens werd op 5 juni 1965 geboren te Maaseik.
Ze studeerde rechten in Namen en aan de KULeuven.

Tussen 1988 en 1998 was ze achtereenvolgens advocate bij Maxius Leuven en Allen & Overy Brussels waar ze zich specialiseerde in het industriële eigendomsrecht octrooien, merken, tekeningen en modellen).

Haar politieke carrière bij de liberale partij startte begin jaren’90 met een doorbraak in 1995. Toen werd ze in één jaar tijd verkozen tot gemeenteraadslid in Leuven, provincieraadslid in Vlaams-Brabant en lid van het Vlaams Parlement.

Na haar functie van Vlaams minister van Economie in 2003-2004 werd ze fractievoorzitter voor Open Vld in het Vlaams Parlement.

Ze werd in die periode ook bekend met haar boek en concept e-mama, wat staat voor het combineren van werk en gezin door op innovatieve wijze gebruik te maken van de digitalisering door plaats en tijd onafhankelijk te werken en te winkelen.
Ze introduceerde als eerste begrippen als e-work & e-commerce in Vlaanderen en e-mama werd opgenomen in het Van Dale Groot woordenboek. Ze koesterde de digitalisering en was gedurende jaren Voorzitter van BeCommerce, de Belgische beroepsvereniging van webshops.

Van 2007 tot 2009 werd ze opnieuw Vlaams Minister van Economie & Innovatie. Haar beleid concentreerde zich op de vergroening en verduurzaming van onze economie alsook op het versterken van de Vlaamse aanwezigheid in nieuwe groeimarkten.
In 2009 was ze running mate van Alexander De Croo en bij hun overwinning werd ze ondervoorzitter van OpenVld.
In 2014 werd ze lid van de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers. Dat mandaat beëindigde ze in juni 2019 om zich te focussen op haar inmiddels uit de kluiten gewassen startup WeWatt (www.wewatt.com).
Walk the talk, Patricia wou zichzelf heruitvinden en innoveren na haar vijftigste. #Innovijftig

Vandaag noemt ze zichzelf graag #Ondernemica: een onderneemster met een maatschappelijke visie en duurzame insteek. Ze wil ondernemen met impact.
Sitting is the new smoking en dus slaat haar energiefietsmeubilair wereldwijd aan en werd ze tijdens de klimaatconferentie COP21 bejubeld als best practice voor de sensibilisering rond positieve duurzame energie. #SparkChange.


Mijn artikels

20 20 mei 2017
Wetsvoorstel Ceysens bevrijdt e-commerce van Wet-Major
Open Vld Kamerlid Patricia Ceysens dient een wetsvoorstel in om de logistieke activiteiten en e-commerce uit de Wet-Major te halen. “België is het logistiek hart van Europa en onze havens vormen cruciale schakels. Om e-commerce ook in de havens alle ontwikkelingskansen te geven, moeten we zuiver logistieke arbeid bevrijden van de strenge regels die bedoeld zijn om de echte havenarbeiders te...

Bookmark and Share


13 13 april 2017
Ceysens past voor een belasting op e-commerce
N-VA parlementslid Grete Remen stelt voor om een belasting op e-commerce te heffen om zo onze klein- en detailhandel te beschermen. Ze wil daarbij focussen op buitenlandse webshops.Open Vld Kamerlid Patricia Ceysens reageert ontstemd.

Ceysens: “E-commerce is een booming business die in België duizenden jobs en miljoenen euro’s economische meerwaarde genereert. Denk bijvoorbeeld aan het...

Bookmark and Share


16 16 december 2016
Ministerraad neemt Wet op nachtarbeid aan van Ceysens en Van Quickenborne: “Drempel voor e-commerce weggewerkt”
Vandaag keurde de federale Ministerraad in tweede lezing het wetsontwerp werkbaar en wendbaar werk goed. Een element daarin is het wetsvoorstel van Open Vld Kamerleden Patricia Ceysens en Vincent Van Quickenborne dat nachtarbeid wettelijk mogelijk maakt voor alle sectoren actief in de e-commerce.

Ceysens: “Op die manier nemen we een belangrijke drempel weg voor e-commerce. Voortaan zal...

Bookmark and ShareSchrijf u in op mijn nieuwsbrief
Kristof De Schepper

Herzele

Jacky Roemers

Namur

Dieter De Vlieghere

Brussel

Pierre Soyeurt

Staden

Francis Debrabandere

Kortrijk

Tom Sap

Alveringem

Marie Christine Rottier

Sint-Niklaas

Pieter Beerten

Houthalen-Helchteren

Daniel Maes

Ichtegem

Darius Van Laeken

Antwerpen