Paswoord vergeten?
Martine Taelman
     
Mijn artikels  
5 5 december 2017
Vlaamse overheid betaalt kosten van alle assistentiehonden terug
De Vlaamse overheid betaalt sinds 1 december de kosten voor álle assistentiehonden - en niet alleen blindengeleidehonden - terug.

Martine Taelman, die vorig jaar een resolutie indiende om de assistentiehonden op de refertelijst van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) te zetten, is tevreden. “Ik ben ontzettend blij met deze doorbraak. Het was elke inspanning en ook het wachten waard.” Haar vraag kwam er na intense gesprekken met eindgebruikers en africhters van zulke assistentiehonden.

Honden zijn immers niet alleen nuttig voor mensen met een slecht zicht, maar hebben ook hun meerwaarde bewezen voor mensen met een gehoorbeperking, motorische handicap, autisme of zelfs epilepsie. Tot voor kort stond echter alleen de blindengeleidehond op de 'refertelijst voor materiële bijstand van gehandicapten' van het VAPH. Voor die honden kwam het VAPH tussen in de opleiding en andere kosten, in totaal goed voor 13.169 euro. Dat is dus sinds 1 december veranderd. Nu komen alle assistentiehonden in aanmerking voor terugbetaling.  

Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Laurens Vandewalle

Kortemark

Martine Rooms

Lokeren

Annelore Wuyts

Tielt-Winge

Steven Claus

Gent

Oona Geeraerts

Brasschaat

Gerry Caluwaerts

Tielt-Winge

Sacha Sijmons

Aartselaar

Willem van Leeuwen

Keerbergen

Sofie Vandeweerd

Dilsen-Stokkem

Anja Derijck

Aartselaar