Paswoord vergeten?
Kris Cornelissen
     
Mijn artikels  
28 28 maart 2021
Opgeruimd staat netjes
Open Vld-fractieleider Kris Cornelissen maakt er elk jaar opnieuw werk van om tijdens een actiedag het zwerfvuil in Tielt-Winge te laten opruimen en kan daarbij rekenen op alle lokale politieke partijen en tal van vrijwilligers. Wij geven U bij deze graag een overzicht van de resultaten van zaterdag 27 maart 2021.

"Door de pandemie moesten we afstappen van de vertrouwde startplaatsen en ook het materieel moest door iedereen zelf besteld worden", zo steekt de liberale fractieleider van wal. "Ikzelf deed dat drie weken geleden en op donderdag 25 maart 2021 is mijn bestelling aan huis geleverd.".

Dat duurt dus wel erg lang. Het zou beter zijn dat het materieel op de gemeente zou aanwezig zijn. Het gerief van het jaar voordien recupereren is uiteraard ook een optie.

Om promotie te maken voor de jaarlijkse actiedag had Kris in de voorbije weken al telkens met één van de Open Vld-mandatarissen een uurtje zwerfvuil ingezameld, met als gevolg dat de liberalen al meteen met een twintigtal zakken voorsprong vertrokken.

Ook de gemeenschapsschool en het katholiek onderwijs in Sint-Joris-Winge deden mee.

In de voormiddag waren er al twee volle camionettes zwerfvuil gelost in de container aan het gemeentehuis toen de burgemeester meedeelde dat een gaslek zorgde voor het afsluiten van het kruispunt Blerebergstraat-Optielt-Oudepastoriestraat, maar het gemeentehuis bleef via omwegen bereikbaar en de actie kon dus blijven doorgaan.

In de namiddag zorgde het zwerfvuil in het talud onderaan de begraafplaats van Sint-Joris-Winge voor frustratie: elke 15 meter was er een volle zak.

Om het werk in de toekomst beter te verdelen zou er met een peter- en/of meterschap per straat kunnen gewerkt worden.

Omstreeks 16u00 waren er al zeker 200 zakken zwerfvuil ingezameld. Dat is beduidend meer dan vorig jaar, terwijl er minder zwerfvuil was. Dit jaar waren er meer vrijwilligers die actief meededen, waardoor er dus grotere delen van het dorp werden schoongemaakt.

Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook enkele echte sluikstorten aan te geven bij de politie. Raadsleden Annelore Wuyts (Open Vld) en Kris hadden aan de uitgebrande frituur chalet in Sint-Joris-Winge alles opgeruimd en nu lag er al opnieuw een zak met batterijen en een weglicht... .

Samengevat: steeds meer mensen doen heel erg hard hun best om elk jaar opnieuw een grote lenteschoonmaak te houden in Tielt-Winge en daarvoor zegt Open Vld afdeling Tielt-Winge: BEDANKT ALLEMAAL!

Eerder deze maand kondigden we deze actiedag al aan. Klik op de link indien U dat nog graag eens terug leest aub.

Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Rudi Beeken

Tielt-Winge

Gunther Clinckx

Tielt-Winge

Gerry Caluwaerts

Tielt-Winge

Annelore Wuyts

Tielt-Winge

Robin Claes

Tielt-Winge

Marianne De Mol

Tielt-Winge

Agnes Van de Gaer

Tielt-Winge

Inge Willems

Tielt-Winge

Carla Rainchon

Tielt-Winge

Bernadette Craeninckx

Tielt-Winge

Chris Luyckx

Puurs - Sint-Amands (Puurs)

Jef Druyts

Edegem

Shaun Vanderplancke

Brussel

Gino Callaert

Berlare

Jürgen Spanhove

Gent

Gaston Weeckers

Ternat

Daniel Maes

Ichtegem

Bavo Anciaux

Willebroek

Ercan Ilbay

Diest

Eric Christiaens

Tongeren