Paswoord vergeten?
Kris Cornelissen
     
Mijn artikels  
12 12 januari 2021
Ook in 2021 strijden we samen met Kris Cornelissen verder tegen het zwerfvuil
Open Vld-fractieleider Kris Cornelissen nam heel wat jaren geleden al het heft in eigen handen om een gemeentelijke actie op touw te zetten in de strijd tegen het zwerfvuil. Sindsdien coördineert hij over de partijgrenzen heen een jaarlijks terugkomend orgelpunt en ... U mag daar ook in 2021 aan meewerken!

"De datum voor onze jaarlijkse zwerfvuilactie is in 2021 zaterdag 27 maart", zo gaat de...

Bookmark and Share

14 14 maart 2020
Andermaal succesvolle zwerfvuilactie!
Op initiatief van Open Vld-fractieleider Kris Cornelissen en ondanks de corona-maatregelen werd er op zaterdag 14 maart 2020 weer heel wat zwerfvuil ingezameld door een 50-tal vrijwilligers. Daarin begrepen de vaste opruimers, al de politieke partijen en enkele gezinnen met kinderen. Wij brengen U hierover graag verslag uit."In Meensel-Kiezegem en in Kraasbeek werden alle straten onder...

Bookmark and Share

1 1 oktober 2019
Gemeente- en OCMW-raad door de blauwe bril van onze fractieleider
Kris Cornelissen is sinds begin 2019 fractieleider van Open Vld in de gemeente- en de OCMW-raad. Op donderdag 19 september 2019 was er vanaf 19u30 vergadering en daarover maakte hij een verslag vanop de eerste rij.

"Het werd een raad met een valse start omdat niet iedereen kon inloggen op de nieuwe vergadersoftware van de gemeente", zo vertelt de liberale fractieleider. "Iemand van het...

Bookmark and Share

17 17 augustus 2019
Lezer bij het ontbijt
"Vorige week waren we op vakantie in Kroatië en daar heb ik gevloekt omdat 'Het Laatste Nieuws' er niet te vinden was", zo begint het interview van journalist Inge Stiers met Open Vld-fractieleider Kris Cornelissen uit Tielt-Winge in Het Laatste Nieuws van zaterdag 17 augustus 2019.

"Ik haalde inderdaad de nationale editie van Het Laatste Nieuws met een mooi artikel", zo legt de fiere liberale...

Bookmark and Share

29 29 juni 2019
Algemene vergadering EcoWerf
EcoWerf hield op woensdag 26 juni 2019 haar algemene vergadering en de gemeente Tielt-Winge wordt daarin sinds 24 januari 2019 vertegenwoordigd door Open Vld-gemeenteraadslid Gerry Caluwaerts (zie link aub). Die was uitzonderlijk verhinderd, waardoor zijn fractieleider fractieleider Kris Cornelissen voor hem in de bres sprong en U bij deze ook graag nader verslag uitbrengt.

" Ik werd op de...

Bookmark and Share

28 28 juni 2019
Algemene vergadering IGO
IGO hield op 28 juni 2019 haar algemene vergadering en de gemeente Tielt-Winge wordt daarin sinds 24 januari 2019 vertegenwoordigd door Open Vld-fractieleider Kris Cornelissen. Die was uiteraard aanwezig en brengt U graag nader verslag uit.

"Ik was tijdig aanwezig op de algemene vergadering in De Vunt in Holsbeek, maar we moesten nog even in de gang wachten omdat er nog een andere vergadering...

Bookmark and Share

4 4 februari 2019
De Burgerkrant (1/2019)
Open Vld afdeling Tielt-Winge stoomde haar eerste lokale Burgerkrant van 2019 klaar. We kondigen geen pensenkermis, bal of andere activiteit aan. U wordt simpelweg geïnformeerd over wie wat gaat doen in de komen de zes jaar voor onze partij in Tielt-Winge.

Sedert jaar en dag publiceert open Vld regelmatig over haar partijwerking in Tielt-Winge. Wij hopen dat U dat op prijs stelt en wensen U...

Bookmark and Share

3 3 februari 2019
De Burgerkrant (4/2018)
Open Vld afdeling Tielt-Winge geeft regelmatig een eigen blad uit om U te informeren over haar werking en standpunten. Ook in 2018 voelen wij ons geroepen om dat werk verder te zetten. Zouden het verkiezingen kunnen zijn?

"Ook in deze editie trachten we iedereen die de voorbije tijd iets realiseerde ten voordele van de gemeente en haar inwoners in de kijker te zetten", zo legt partijsecretaris...

Bookmark and Share

31 31 januari 2019
De Burgerkrant (2/2018)
Open Vld geeft regelmatig een eigen blad uit om U te informeren over haar werking en standpunten. Ook in 2018 voelen wij ons geroepen om dat werk verder te zetten. Zouden het verkiezingen kunnen zijn?

"Ook in deze editie trachten we iedereen die de voorbije tijd iets realiseerde ten voordele van de gemeente en haar inwoners in de kijker te zetten", zo legt partijsecretaris Carla Rainchon uit....

Bookmark and Share

30 30 januari 2019
De Burgerkrant (1/2018)
Open Vld geeft regelmatig een eigen blad uit om U te informeren over haar werking en standpunten. Ook in 2018 voelen wij ons geroepen om dat werk verder te zetten. Zouden het verkiezingen kunnen zijn?

"In deze editie trachten we iedereen die de voorbije tijd iets realiseerde ten voordele van de gemeente en haar inwoners in de kijker te zetten", zo legt partijsecretaris Carla Rainchon uit. "Vaak...

Bookmark and Share

29 29 januari 2019
De Burgerkrant (1/2017)
Een dunne editie van Uw vertrouwde Burgerkrant heet inmiddels Flash, maar voor het overige blijft Open Vld afdeling Tielt-Winge U niet enkel via het web, maar ook op papier informeren over de werking van de vereniging.

Kris Cornelissen schrijft over de zwerfvuilopruimactie die hij op poten zette, samen met Gunther Clinckx hebben zij het over de parkeerplaatsen voor mensen met een beperking die op...

Bookmark and Share

2 2 november 2018
Te weinig geld voor de ontdubbeling van de rioleringen?
Als Vlaanderen zoals beloofd zijn rioolsysteem tegen 2027 op orde wil stellen, is daarvoor minstens 2,7 miljard euro extra nodig boven op de voorziene budgetten. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij waarover De Tijd vandaag schrijft. Open Vld-fractieleider Kris Cornelissen heeft daarover een uitgesproken mening, die we U moeilijk kunnen onthouden.

"Tegen 2027 moet de...

Bookmark and Share

29 29 juli 2018
Kampvervoer? Daar zorgen de liberalen voor in Tielt-Winge
Open Vld-fractieleider Kris Cornelissen rukt elke zomer met zijn vrachtwegen verschillende keren uit om Chiro en KLJ van onze gemeente op hun diverse kampplaatsen te krijgen (en terug thuis). Hij schreef er een kort verslag over, en dat willen we U zeker niet onthouden!

"Op donderdag 12 juli heb ik het materiaal van Chiro Jevati naar hun kampplaats in Genk mogen voeren; idem op 21 juli voor wat...

Bookmark and Share

20 20 maart 2018
Liberale fractieleider met opblaaspop
We zien het U al denken: "Lap, het moet weer de liberalen overkomen!". Maar de titel van deze bijdrage laat misschien wel iets anders vermoeden dan bedoeld. EcoWerf-voorzitter Rudi Beeken (Open Vld) bezorgde aan Open Vld-fractieleider Kris Cornelissen immers promotiemateriaal ter ondersteuning van de zwerfvuilopruimactie die hij ook dit jaar weer op poten zette. Waaronder dus ... een...

Bookmark and Share

12 12 maart 2018
Tielt-Winge doet het ook in 2018
Open Vld-fractieleider Kris Cornelissen slaagt er elk jaar opnieuw in om een steeds grotere opruimactie rond het zwerfvuil in Tielt-Winge op poten te zetten. Hij gebruikt daarvoor de kapstok van de wereldwijde "Let's Do It"-campagne én zijn goede contacten met de andere partijen in de gemeenteraad. Kortom: iedereen doet mee. We vroegen hem dan ook om hier wat meer uitleg te geven.

"Op zaterdag...

Bookmark and Share

28 28 januari 2018
Kris Cornelissen bestuurt InterLeuven
De gemeenteraad van Tielt-Winge vroeg vijf jaar gelden aan Open Vld-fractieleider Kris Cornelissen om namens de gemeente bestuurder te worden in de intercommunale InterLeuven. U denkt nu misschien dat hij daarmee de Lotto gewonnen heeft, maar in de praktijk blijkt dat toch wat anders te zijn: alles voorbereiden, op tijd aanwezig zijn en rapporteren aan de gemeenteraad en ook aan U.

"Op 24 januari...

Bookmark and Share

2 2 december 2017
Derby-strijd beslecht ten voordele van Meensel-Kiezegem
Open Vld-fractieleider Kris Cornelissen versloeg samen met FC Meensel-Kiezegem het TW 3000 van zijn fractielid Gunther Clinckx. Dat vraagt om een ooggetuigenverslag. Als de revanche maar geen risicomatch wordt!

"Om 19u45 kwam ik aan in een al bomvolle kantine op TW 3000" zo stelt de liberale fractielieder. "Met mijn maatje Gunther dronken we een pintje om klaar zijn voor de aftrap.".

Maar die...

Bookmark and Share

28 28 november 2017
Laatste voetbalderby in Sint-Joris-Winge?
Zaterdag 2 december 2017 staat met stip genoteerd in de agenda's van Open Vld-gemeenteraadsleden Kris Cornelissen en Gunther Clinckx.

Die avond is het opnieuw strijd tussen TW3000 (b) en Meensel-Kiezegem; rood-groen tegen geel-zwart; 3390 versus 3391; België – Nederland; of gewoon een leuke voetbalavond met als inzet: "ploeg van het dorp".

Traditioneel geven Kris en Gunther de wedstrijdbal...

Bookmark and Share

23 23 november 2017
Kris Cornelissen rapporteert
Als het over graaicultuur gaat, dan komen de intercommunales in zicht. Als er binnen die intercommunales hard gewerkt wordt, dan is dat oud nieuws? Kris Cornelissen (Open Vld) zetelt namens Tielt-Winge in de raad van bestuur van InterLeuven en rapporteert U graag over wat er daar allemaal zoals gebeurt.

"Op 8 november 2017 hield InterLeuven een raad van bestuur", zo legt de liberale fractieleider...

Bookmark and Share

10 10 oktober 2017
En hoe gaat het met InterLeuven?
Open Vld-fractieleider Kris Cornelissen vertegenwoordigt de gemeente Tielt-Winge in de Raad van Bestuur van InterLeuven. Die vergaderde op 27 september jongstleden, en dat is een goeie gelegenheid om U wat meer informatie daarover te verstrekken.

"We hebben een ogenblik minuut stilte gehouden omwille van het overlijden van de vertegenwoordiger van de gemeente Kortenberg", zo legt de liberale...

Bookmark and Share

30 30 maart 2017
En intussen bij onze intercommunales
Kris Cornelissen (Open Vld) zetelt namens de gemeente Tielt-Winge in de raad van bestuur van InterLeuven. Tot op heden lukte het hem om elke vergadering bij te wonen én daarvan verslag uit te brengen. Op 22 maart 2017 was het weer eens zo ver ...

"Naast klassiekers zoals de goedkeuring van het verslag van de voorgaande raad van bestuur en de diversen werd het weer een boeiende bijeenkomst", zo...

Bookmark and Share

22 22 maart 2017
Geslaagde zwerfvuilcampagne in Tielt-Winge
Ondanks het regenweer waren er voldoende vrijwilligers om het zwerfvuil op te ruimen in de meeste straten van onze gemeente. Het materiaal dat de gemeente ter beschikking stelde bleek van uitstekende kwaliteit te zijn en zeker voldoende voor de actie. De organisatie van Kris Cornelissen (Open Vld) stond er en iedereen heeft zijn best gedaan. Dat vraagt om véél meer toelichting!


"In...

Bookmark and Share

27 27 februari 2017
Actie tegen zwerfvuil in Tielt-Winge: wie doet er mee?
Fractieleider Kris Cornelissen (Open Vld) is op zoek naar bijkomende vrijwilligers om mee te helpen om het zwerfvuil op te ruimen. Hij neemt -net zoals vorig jaar trouwens- over de partijgrenzen heen het initiatief. Ook wie ideeën heeft om nog aanvullende mensen te mobiliseren in de deelgemeenten van Tiel-Winge is van harte welkom.


"Op donderdag 2 maart 2017 om 20u00 blazen we verzamelen in...

Bookmark and Share

21 21 januari 2017
Derby time in Tielt-Winge
Op zaterdag 28 januari 2017 ontvangt TW3000b hun buren uit Meensel Kiezegem, beide ploegen staan in de subtop van 4e provinciale, dus spanning troef. Het zal tevens strijden worden om de titel: "Ploeg van het dorp". Sedert Gunther Clinckx (Open Vld) en Kris Cornelissen (Open Vld) actief zijn in de Tielt-Wingese politiek, voorzien ze telkens de wedstrijdbal van deze derby.

Eigenlijk geven de twee...

Bookmark and Share

11 11 oktober 2016
Kris Cornelissen (Open Vld) over InterLeuven
Open Vld-fractieleider Kris Cornelissen is namens Tielt-Winge lid van de raad van bestuur van InterLeuven. Op woensdag 28 september 2016 was het zo ver en daarover brengen wij U graag wat meer tekst en uitleg, zeker als de financiële staat op het menu stond!

"Er stonden een hele resem punten op de agenda", zo legt de liberale fractieleider uit. "Uiteraard een klassieker om te beginnen: het...

Bookmark and Share

25 25 november 2015
Kris Cornelissen bereidt 50 jaar InterLeuven voor
Open Vld-fractieleider Kris Cornelissen zetelt namens de gemeente Tielt-Winge in de raad van bestuur van InterLeuven, waar men drukt doende is om de 50e verjaardag te vieren. Van InterLeuven welteverstaan; niet van Kris. Dat vraagt om wat toelichting.

In het kader van 50 jaar InterLeuven werd er een referentielijst opgemaakt van de realisaties van de intercommunale door de jaren heen. Het gaat om...

Bookmark and Share

25 25 september 2014
En hoe gaat het met InterLeuven?
Tielt-Winge neemt deel aan InterLeuven. Open Vld-fractieleider Kris Cornelissen zetelt in de raad van bestuur en brengt U graag een actuele stand van zaken, zoals besproken op de vergadering van 24 september 2014.

"Naast een klassieker, namelijk de bespreking en goedkeuring van het verslag van de vorige raad van bestuur, volgden er heel wat actuele punten", zo deelt Kris Corelissen...

Bookmark and Share

22 22 september 2014
Sportieve week voor de raadsleden
Op vrijdag 19 september 2014 speelde FC Meensel-Kiezegem tegen Fc Groene heide Rillaar. Een fijn weerzien van onder meer OCMW-raadslid Kris Smekens (sp.a) en Davy Lemmens, zoon van de OCMW voorzitter Fons aan de ene zijde en Johan Cleynen, ex-bestuurslid Open Vld Tielt-Winge en gemeenteraadslid Kris Cornelissen (Open Vld).

De wedstrijd werd gespeeld op een schitterende grasmat en de 22 veteranen...

Bookmark and Share

12 12 augustus 2014
Dorpsfeest 2014 KLJ Kiezegem
In het weekend voor 15 augustus organiseert KLJ Kiezegem een dorpsfeest met traditiegetrouw slecht weer!!! Desondanks was het de moeite om er bij te zijn.

Tijdens de mountainbikerace viel het allemaal nog mee. De omloop was zwaar volgens de 35 deelnemers, waaronder gemeenteraadslid Kris Cornelissen (Open Vld) en OCMW-raadslid Bert Timmermans (CD&V). Bert kon de race uitrijden; Kris gaf het op na...

Bookmark and Share

28 28 juni 2014
Kris Cornelissen over InterLeuven
Open Vld-fractieleider Kris Cornelissen vertegenwoordigt de gemeente Tielt-Winge in de raad van bestuur van InterLeuven. Marianne De Mol (Open Vld) en Luc Coekaerts (sp.a) zetelen in de algemene vergadering. Op woensdag 26 maart 2014 was het van dat.

"We begonnen traditioneel met de goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering", aldus Kris Cornelissen.

" Dan volgde de beleidsnota...

Bookmark and Share

26 26 mei 2014
Borden sprokkelen
Daags na de verkiezingen wordt traditioneel het puin geruimd door traditiegetrouw te weinig vrijwilligers. Afdelingsvoorzitter Marianne De Mol en fractieleider Kris Cornelissen lieten het niet aan hun hart komen en schoven de vriendenmatch van de Belgen vlot op zij om de blauwe politici uit het landschap te halen.

Kris Cornelissen (Open Vld): "Zoals afgesproken hebben we vandaag de...

Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Rudi Beeken

Tielt-Winge

Gunther Clinckx

Tielt-Winge

Gerry Caluwaerts

Tielt-Winge

Annelore Wuyts

Tielt-Winge

Robin Claes

Tielt-Winge

Marianne De Mol

Tielt-Winge

Agnes Van de Gaer

Tielt-Winge

Inge Willems

Tielt-Winge

Carla Rainchon

Tielt-Winge

Bernadette Craeninckx

Tielt-Winge

Chris Luyckx

Puurs - Sint-Amands (Puurs)

Jef Druyts

Edegem

Shaun Vanderplancke

Brussel

Gino Callaert

Berlare

Jürgen Spanhove

Gent

Gaston Weeckers

Ternat

Daniel Maes

Ichtegem

Bavo Anciaux

Willebroek

Ercan Ilbay

Diest

Eric Christiaens

Tongeren