Paswoord vergeten?
Guy Verhofstadt
     
Mijn artikels  
28 28 juni 2012
Verhofstadt legt blauwdruk voor verdere Europese eenmaking neer
Europees fractieleider Guy Verhofstadt heeft tijdens een schaduwtop de integratieplannen van de Spinelligroep voorgesteld. Die blauwdruk is de enige manier waarop een uiteenspatting van de eurozone kan vermeden worden.


De Spinelligroep verzamelt een reeks Europese prominenten, onder wie liberaal fractieleider in het Europees Parlement Guy Verhofstadt en voormalig Commissievoorzitter Romano Prodi. Donderdag hielden zij een derde "schaduwtop" voor aanvang van de eigenlijke EU-top tussen staats-en regeringsleiders.
Na afloop van hun treffen stelde Verhofstadt de grote lijnen voor van hun "federal act". Die is weliswaar concreter, maar vertoont toch heel wat raakvlakken met de bouwstenen die Europees Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy eerder deze week op tafel heeft gelegd.
Centraal in de voorstellen staat nog steeds het delen van de staatsschuld van de verschillende lidstaten. "Er zal nooit een oplossing voor de crisis komen zonder het gemeenschappelijk maken van de schulden", waarschuwde Verhofstadt.
Lees hier de volledige conclusies van de schaduwtop van de
Spinelligroep

Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Filip Bogaert

Gent

Rudi Beeken

Tielt-Winge

Roland De Bosscher

Gavere

Jurgen Joos

Zwalm

Jordi Stallaert

Lebbeke

Zara Van Cauwenbergh

Maldegem

Alain Pollentier

Gent

Cisse Aerts

Hamme

Abdel Lemghari

Ieper

Bob Van den Broeck

Antwerpen