Paswoord vergeten?
Dirk Sterckx

   Mandaat
Lid Open Vld-Partijbestuur - Stemgerechtigd
Ondervoorzitter Afdeling Lint
Afdelingsbestuur - stemgerechtigd lid Lint
Lid Open Vld-Partijbestuur - Stemgerechtigd

   Lokale website
lint.openvld.be

   Woonplaats
Lint

Mijn website

www.dirksterckx.be


Mijn foto's

Mijn video's

Waar is Dirk Sterckx? De ontknoping

 

  • Waar is Dirk Sterckx? De ontknoping
  • Waar is Dirk Sterckx? Less is more!


Mijn gegevens

Contactgegevens
Dirk Sterckx
Wiertzstraat ASP 9G169
1047 Brussel
Tel. 02/284.71.11Mijn bio
Wie is Dirk Sterckx?
Dirk Sterckx is geboren in Herent op 25 september 1946.

Hij studeerde Germaanse Filologie aan de Rijksuniversiteit in Gent. Na zijn studies werd hij leraar Nederlands-Engels-Duits in secundaire scholen in de regio Antwerpen.

Van 1971 tot 1972 heeft Dirk Sterckx zijn legerplicht vervuld waarbij hij als leraar Nederlands en Engels verbonden was aan de Onderluitenanten Voorbereidingsschool in Laken.

Hij begon zijn carrière als journalist bij de toenmalige BRT-televisie in 1975.
In 1980 werd hij EG-correspondent voor datzelfde kanaal. Vanaf 1986 werd hij belast met de eindredactie van het VRT-journaal. Hij werd in september 1994 eindredacteur en ankerman van het magazine Ter Zake. In december 1996 werd hij ankerman en chef-nieuws, belast met de leiding van het VRT-journaal.

Dirk Sterckx werd op 13 juni 1999 verkozen tot lid van het Europees Parlement.

Tot 13 juni 2004 volgde hij de vervoersdossiers, milieudossiers en zetelde hij in de delegatie met de Verenigde Staten. Hij was ook ondervoorzitter van de Europese Liberalen en Democraten.

Van 16 februari 2004 tot aan de verkiezingen van 13 juni 2004 was Dirk Sterckx voorzitter van de VLD.

Intussen is Dirk Sterckx begonnen aan zijn tweede parlementair mandaat.

Hij zet zijn werk in de Commissie Vervoer en Toerisme verder. Hij zal daarnaast nu ook het Europees visserijbeleid opvolgen en is plaatsvervangend lid in de Commissie Industrie, Onderzoek en Energie.

Hij is ook voorzitter van de delegatie met China.

Op 7 juni 2009 werd Dirk Sterckx herverkozen als Europees Parlementslid. Hij begon op 14 juli 2009 aan zijn derde parlementair mandaat.
Hij blijft lid van de Commissie Vervoer en Toerisme. Daarnaast is hij plaatsvervangend lid van de Commissie Economische en Monetaire zaken en van de Commissie Werkgelegenheid en Sociale zaken.
Dirk Sterckx zetelt in deze nieuwe legislatuur in de delegatie bij Mexico en de Euro-Latijns-Amerikaanse Parlementaire Vergadering. Hij is plaatsvervangend lid in de delegatie bij de Volksrepubliek China.


Mijn realisaties

14 14 mei 2010
Overzicht
Voor een volledig overzicht van mijn realisaties en activiteiten, zie:
http://www.dirksterckx.be/

Bookmark and Share


7 7 april 2009
Na tien jaar staat het Europees beleid inzake maritieme veiligheid op punt
11 maart 2009 - Sinds eind 1999 staat het Europees beleid inzake maritieme veiligheid hoog op de Europese politieke agenda. De opeenvolgende rampen met de Erika (december 1999) en de Prestige (november 2002) toonden op een pijnlijke manier aan hoe het Europese beleid en de aanpak van de Lidstaten ingeval van een scheepsramp tekortschoten.


Als gevolg hebben de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad de voorbije jaren heel wat werk verzet om het beleid inzake...

Bookmark and Share


7 7 april 2009
Europees Parlement keurt eerste stappen goed in de richting van het internaliseren van de externe kosten voor het wegvervoer:
Straatsburg, 11 maart 2009 - Vanmiddag heeft het Europees Parlement gestemd over het voorstel tot herziening van de huidige Eurovignetrichtlijn (359 stemmen vóór, 256 stemmen tegen, 56 onthoudingen). Deze richtlijn voorziet een kader waarbinnen Lidstaten tolheffingen kunnen heffen op zware vrachtwagens. Momenteel kunnen Lidstaten enkel de kosten van infrastructuur aanrekenen. Met het nieuwe voorstel van de Europese Commissie kunnen Lidstaten ook externe kosten van luchtverontreiniging,...

Bookmark and Share


Mijn nieuws

14 14 mei 2010
Overzicht
Voor een volledig overzicht van het allerlaatste nieuws, zie
http://www.dirksterckx.be/

Bookmark and Share


7 7 april 2009
Jong VLD kiest Dirk Sterckx als Blauwe Reus 2008.
Op de nieuwjaarsreceptie van jong VLD is Dirk Sterckx verkozen tot Blauwe Reus 2008. Dat is de prijs voor de persoon die zich in het voorbije jaar met het meeste brio heeft ingezet voor het liberale gedachtegoed.


Jong VLD voorzitter Phillipe De Backere prees de manier waarop Dirk Sterckx zich al jaren inzet voor de liberale zaak: "Dirk laat zich al 10 jaar opmerken door zijn dossierkennis en impact op de Europese besluitvorming. Zo verdedigde hij de diensten- en havenrichtlijn, stond...

Bookmark and Share


Mijn teksten

17 17 mei 2010
Dirk Sterckx, Lijstduwer senaat
Klaar voor een nieuwe start!

Wij wilden niet in rondjes blijven draaien. We hebben de kansen van het regeringsoverleg zorgvuldig afgewogen. Maar we konden geen afstel aanvaarden.

Want we staan voor belangrijke beslissingen. En de tijd wacht op niemand. De crisis is niet voorbij. Onze maatschappij staat op een kruispunt. Niet alleen in Vlaanderen en in België, maar in heel Europa.

Wij hebben altijd gezegd dat je eerst de taart moet bakken. Pas daarna kan je ze verdelen. Omgekeerd...

Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Bart Nijskens

Peer

Nicholas Van der Veken

Nijlen

Greet Geypen

Mechelen

Eric Raymaekers

Blankenberge

Wendy Giels

Dilsen-Stokkem

Evelyne Vanderplancke

Moorslede

Gunther Clinckx

Tielt-Winge

Sihame El Kaouakibi

Antwerpen

Bavo Anciaux

Willebroek

Yunus Emre Ozturk

Aarschot