Paswoord vergeten?
Christophe Thomas
     
Mijn artikels  
21 21 juli 2018
Nederlandse Jolijn Delissen (31) kandidaat voor Open Vld
Lijsttrekker Christophe Thomas is alvast enthousiast over haar kandidatuur. ‘Jolijn komt uit een liberaal nest in Nederland en was 5 jaar VVD-gemeenteraadslid in Middelburg’.

‘Naast haar politieke ervaring brengt Jolijn haar professionele ervaring als Omgevingsmanager bij North Sea Port mee’ vervolgt Thomas. North Sea Port is de fusie van de havens van Gent en Terneuzen.


Ondanks...

Bookmark and Share

13 13 mei 2018
Leninglast stijgt sterk
Het gemeentebestuur gaat een nieuwe lening aan van 10 miljoen euro voor de financiering van het Nieuw Administratief Centrum. Daardoor stijgt de globale leninglast fors, een zorgwekkend evolutie.

De gemeenteraad legde in april de contractvoorwaarden vast voor een extra lening van 10 miljoen euro. Ondanks de verkoop van patrimonium, zoals recent nog de Rozenhoeve, moet ongeveer het ganse...

Bookmark and Share

24 24 maart 2018
Infoavond 'Erfrecht Hervormd' groot succes !
De remise in het gemeentepark was afgelopen woensdag volgelopen voor de infoavond ‘Erfrecht Hervormd’, met als sprekers Open Vld kamerlid Carina Van Cauter en Brasschaats deskundige Peter Geeraerts. Het werd een boeiende avond.

Op 1 september 2018 gaat de nieuwe en moderne wetgeving voor het erfrecht en de erfbelasting in voege. Kort samengevat: er komt meer vrijheid om uw erfenis zelf vorm...

Bookmark and Share

5 5 februari 2018
'Extra Netto, meer goesting' - Open Vld gaat voor een volle winkelkar!
Onder het motto “Extra netto, meer goesting” organiseerde Open Vld Brasschaat op zaterdag 3 februari 2018 een actiedag. Om de verhoging van de nettolonen in januari onder de aandacht te brengen, deelde Open Vld flyers en winkelkarmuntjes uit op de Bredabaan in Centrum Brasschaat. Want meer koopkracht, betekent meer vrijheid.

“Voor de maand januari hebben de mensen op hun loonbriefje...

Bookmark and Share

10 10 december 2017
Belasting stijgt niet dankzij Open Vld
Verdoken belastingverhoging van de baan na initiatief van Open Vld in de gemeenteraad
De Vlaamse basisheffing op de onroerende voorheffing stijgt in 2018 van 2,5 naar 3,97%. Zonder initiatief in de gemeenteraad betaalt een gezin al snel enkele honderden euro's meer. Open Vld was als eerste op de afspraak!

Op de gemeenteraad van september stelde de Open Vld-fractie voor om de gemeentelijke...

Bookmark and Share

14 14 september 2017
Open Vld waarschuwt voor verdoken belastingverhoging
In een gezamenlijke persmededeling waarschuwen Open Vld’ers Philip De Smet (Stabroek), Christophe Thomas (Brasschaat) en Olivier Verhulst (Schilde) voor een verdoken belastingverhoging. Zonder initiatief in de gemeenteraad zal de kost voor de belastingbetaler van de gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing met bijna 60% stijgen.

“Een nogal technische kwestie na de gewijzigde...

Bookmark and Share

27 27 september 2016
Participatie Chinese State Grid in Eandis
Open Vld Brasschaat heeft ernstige bedenkingen bij de toetreding van het Chinese State Grid in distributienetbeheerder EANDIS.

Alle aangesloten gemeenten, waaronder Brasschaat, moeten hierover beslissen. Op de gemeenteraad stelde Open Vld Brasschaat de toetreding ernstig in vraag. Elektriciteitsproductie en -distributie zijn basisvoorzieningen. De focus ligt nu te veel op de korte termijn en de...

Bookmark and Share

26 26 september 2016
Rozenhoeve – 1 jaar leegstand
De Rozenhoeve staat 1 jaar leeg. Althans het gedeelte dat door OLO als sociale brasserie ingevuld zou worden. De bestemming van het gebouw in het BPA laat een invulling als Brasserie niet toe. De opmaak van een nieuw RUP om de bestemming te wijziging laat op zich wachten.

‘Eigenlijk is er niets te vieren’ zegt Yves Heylen, bestuurslid van Open Vld Brasschaat, “bij de leegstand van de...

Bookmark and Share

4 4 februari 2016
Nieuw Administratief Centrum – voorgestelde besparingen niet realistisch
De bouw van het “Nieuw Administratief Centrum (NAC)” aan de Verhoevenlei bezorgt de schepen van Financiën van Brasschaat kopzorgen. Nog voor de bouw van start gaat is de kostprijs al opgelopen tot een zo’n 10,5 mio €. Het schepencollege besliste nu een aantal besparingen door te voeren in het project.

“Bij elk project moeten de uitgaven kritisch bekeken worden, op zich dus een goeie...

Bookmark and Share

18 18 januari 2015
Graag kwalitatieve invulling KMO-zone Coppens
De Open Vld-fractie ondervroeg het schepencollege over de toekomstige bestemming van het laatste stukje KMO-zone aan de Lt. Coppenskazerne. Tot groot ongenoegen van de Open Vld-fractie wil het schepencollege het laatste stukje dat nog ingevuld moet worden gebruiken als stalplaats voor huisvuilwagens en grote werfwagens.

Open Vld Brasschaat is van mening dat dit geen kwalitatieve invulling is van...

Bookmark and Share

18 18 januari 2015
Speelpleinwerking de Driehoekjes moeten verhuizen
Speelpleinwerking de Driehoekjes - gelegen in de wijk het Leeg-Rietbeemden - moet verhuizen. Het Hof van Beroep besliste nl. tot wederoverdracht van enkele gronden in het Leeg-Rietbeemden van de gemeente aan de oorspronkelijke eigenaars uit de jaren '70. Dit omdat de gronden niet voor het afgesproken doel – m.n. sociale woningbouw - aangewend werden.

Open Vld-fractieleider Myriam van Honste...

Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Greet Jacops

Hemiksem

Gilbert Houben

Beersel

Bart Nijskens

Peer

Steve Mees

Antwerpen

Ria Ghesquière

Lichtervelde

Mohamed Bouanan

Sint-Niklaas

Philippe Gysbergs

Destelbergen

Jaak Vereecke

De Haan

Willem Meulemans

Aarschot

Patrick Vandijck

Kortenaken