Paswoord vergeten?
Christophe Thomas
     
Mijn artikels  
24 24 maart 2018
Infoavond 'Erfrecht Hervormd' groot succes !
De remise in het gemeentepark was afgelopen woensdag volgelopen voor de infoavond ‘Erfrecht Hervormd’, met als sprekers Open Vld kamerlid Carina Van Cauter en Brasschaats deskundige Peter Geeraerts. Het werd een boeiende avond.

Op 1 september 2018 gaat de nieuwe en moderne wetgeving voor het erfrecht en de erfbelasting in voege. Kort samengevat: er komt meer vrijheid om uw erfenis zelf vorm te geven. Deze hervorming belangt vroeg of laat ieder van ons aan, vandaar dat er meer dan 120 geïnteresseerd kwamen opdagen.

De aanwezigen leerden Carina Van Cauter (beter) kennen, Open Vld kamerlid uit Oost-Vlaanderen. De meningen waren unaniem, een toppolitica en een vurig pleitbezorger voor een open en modern erfenisrecht die de aanwezigen geboeid kon onderhouden. Meegenomen voor de Brasschaatse Open Vld-afdeling was dat ze de toehoorders duidelijk maakte waar de liberalen het verschil maken.

Het programma van de avond werd even omgegooid door de gekende verkeersperikelen rond Antwerpen. Onze 2e spreker, Peter Geeraerts, kwam zo als onafhankelijk deskundige eerst aan bod met een toelichting over de ‘Erfrechtovereenkomst’.

Na de vragenronde werd er nog gezellig nagepraat en waren er nog heel wat persoonlijke vragen voor Carina Van Cauter en Peter Geeraerts.

De presentaties van de avond zijn ter beschikking gesteld en kan u vinden via onderstaande links.

Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Jörgen Janssenswillen

Bocholt

Caroline Van Exaerde

Sint-Gillis-Waas

Sandra Chartier

Philippeville

Christel Smets

Keerbergen

Koen Anciaux

Mechelen

Geoffrey Fabry

Brugge

Bart Nijskens

Peer

Mathieu Vanhaelewyn

Gent

Adeline Higuet

Ukkel

Bart Gabriels

Leuven