Paswoord vergeten?
Christophe Thomas
     
Mijn artikels  
14 14 september 2017
Open Vld waarschuwt voor verdoken belastingverhoging
In een gezamenlijke persmededeling waarschuwen Open Vld’ers Philip De Smet (Stabroek), Christophe Thomas (Brasschaat) en Olivier Verhulst (Schilde) voor een verdoken belastingverhoging. Zonder initiatief in de gemeenteraad zal de kost voor de belastingbetaler van de gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing met bijna 60% stijgen.

“Een nogal technische kwestie na de gewijzigde taakstelling van de provincies’ weet Philip De Smet. Als gevolg daarvan stijgt de Vlaams basisheffing in 2018 van 2,5 % naar 3,97 %, een verhoging met factor 1,5897.

‘We roepen dan ook in eerste instantie op het aantal gemeentelijke opcentiemen met diezelfde factor te verlagen’ zegt Christophe Thomas, om zo een verdoken belastingverhoging te vermijden.

‘Wat ons betreft mag er ook nagedacht worden over een belastingverlaging’ aldus de drie liberalen. Efficiëntie verhogen en focussen op de gemeentelijke kerntaken zijn zeker noodzakelijk om ook toekomstige uitdagingen aan te gaan.

‘We willen alleszins niet meemaken dat dit, al dan niet bewust, ongemerkt passeert en onze inwoners met een forse belastingverhoging worden geconfronteerd’ aldus Olivier Verhulst, fractieleider in de gemeenteraad van Schilde. ‘Daarom nemen we initiatief op de gemeenteraad van september’ besluit nog Olivier.

Voorbeeld: gezin met 2 kinderen en KI van 1700 €

Zonder aanpassing: Onroerende voorheffing stijgt van 857,40 € naar 1.251,70 € - verschil van 394,30 € !
Voorstel Open Vld: Onroerende voorheffing blijft 857,40 €

Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Kristof De Schepper

Herzele

Jacky Roemers

Namur

Dieter De Vlieghere

Brussel

Pierre Soyeurt

Staden

Francis Debrabandere

Kortrijk

Tom Sap

Alveringem

Marie Christine Rottier

Sint-Niklaas

Pieter Beerten

Houthalen-Helchteren

Daniel Maes

Ichtegem

Darius Van Laeken

Antwerpen