Paswoord vergeten?
Christophe Thomas
     
Mijn artikels  
27 27 september 2016
Participatie Chinese State Grid in Eandis
Open Vld Brasschaat heeft ernstige bedenkingen bij de toetreding van het Chinese State Grid in distributienetbeheerder EANDIS.

Alle aangesloten gemeenten, waaronder Brasschaat, moeten hierover beslissen. Op de gemeenteraad stelde Open Vld Brasschaat de toetreding ernstig in vraag. Elektriciteitsproductie en -distributie zijn basisvoorzieningen. De focus ligt nu te veel op de korte termijn en de financiële situatie van EANDIS, onvoldoende op de lange termijn nl. het globale (strategische) plaatje.

Door een participatie van het Chinese State Grid hopen gemeenten hun financiële positie te verzekeren en de dividendenstroom niet in het gedrang te brengen. Logisch op het eerste zicht, maar Open Vld Brasschaat vreest dat de elektriciteitsfactuur van de gezinnen daardoor zal stijgen.

Een beursgang waarbij het spaargeld van de Vlaming gemobiliseerd wordt ligt meer voor de hand, zoals ook Vlaams minister Bart Tommelein (Open Vld) stelde.

De meerderheid (NVA / CD&V) in de Brasschaatse gemeenteraad besliste ondertussen toch voor de intrede van State Grid in EANDIS. Benieuwd wat de algemene vergadering van EANDIS op 3 oktober beslist.

Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Marc De Witte

Sint-Genesius-Rode

Sofie Vandeweerd

Dilsen-Stokkem

Steven Coenegrachts

Riemst

Alexander Stassen

Lanaken

Jan Dalemans

Hechtel-Eksel

Stefan Van Ende

Knokke-Heist

Niko Lambrechts

Lier

Piet Delrue

Roeselare

Bavo Anciaux

Willebroek

Yves Croux

Hoeselt