Paswoord vergeten?
Christophe Thomas
     
Mijn artikels  
27 27 september 2016
Participatie Chinese State Grid in Eandis
Open Vld Brasschaat heeft ernstige bedenkingen bij de toetreding van het Chinese State Grid in distributienetbeheerder EANDIS.

Alle aangesloten gemeenten, waaronder Brasschaat, moeten hierover beslissen. Op de gemeenteraad stelde Open Vld Brasschaat de toetreding ernstig in vraag. Elektriciteitsproductie en -distributie zijn basisvoorzieningen. De focus ligt nu te veel op de korte termijn en de financiële situatie van EANDIS, onvoldoende op de lange termijn nl. het globale (strategische) plaatje.

Door een participatie van het Chinese State Grid hopen gemeenten hun financiële positie te verzekeren en de dividendenstroom niet in het gedrang te brengen. Logisch op het eerste zicht, maar Open Vld Brasschaat vreest dat de elektriciteitsfactuur van de gezinnen daardoor zal stijgen.

Een beursgang waarbij het spaargeld van de Vlaming gemobiliseerd wordt ligt meer voor de hand, zoals ook Vlaams minister Bart Tommelein (Open Vld) stelde.

De meerderheid (NVA / CD&V) in de Brasschaatse gemeenteraad besliste ondertussen toch voor de intrede van State Grid in EANDIS. Benieuwd wat de algemene vergadering van EANDIS op 3 oktober beslist.

Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Hilde Celeste De Jonge

Gent

Marco Lombaert

Roeselare

Sébastien Herry

De Pinte

Maria Theresia Doubel

Staden

Greet Geypen

Mechelen

Maurice Jacobs

Keerbergen

José Schepers

Nieuwpoort

Nick Van Avondt

Haacht

Kenny De Bleser

Rotselaar

Anthony Planquette

Brugge