Paswoord vergeten?
Christophe Thomas
     
Mijn artikels  
27 27 september 2016
Participatie Chinese State Grid in Eandis
Open Vld Brasschaat heeft ernstige bedenkingen bij de toetreding van het Chinese State Grid in distributienetbeheerder EANDIS.

Alle aangesloten gemeenten, waaronder Brasschaat, moeten hierover beslissen. Op de gemeenteraad stelde Open Vld Brasschaat de toetreding ernstig in vraag. Elektriciteitsproductie en -distributie zijn basisvoorzieningen. De focus ligt nu te veel op de korte termijn en de financiële situatie van EANDIS, onvoldoende op de lange termijn nl. het globale (strategische) plaatje.

Door een participatie van het Chinese State Grid hopen gemeenten hun financiële positie te verzekeren en de dividendenstroom niet in het gedrang te brengen. Logisch op het eerste zicht, maar Open Vld Brasschaat vreest dat de elektriciteitsfactuur van de gezinnen daardoor zal stijgen.

Een beursgang waarbij het spaargeld van de Vlaming gemobiliseerd wordt ligt meer voor de hand, zoals ook Vlaams minister Bart Tommelein (Open Vld) stelde.

De meerderheid (NVA / CD&V) in de Brasschaatse gemeenteraad besliste ondertussen toch voor de intrede van State Grid in EANDIS. Benieuwd wat de algemene vergadering van EANDIS op 3 oktober beslist.

Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Caroline Van Exaerde

Sint-Gillis-Waas

Sandra Chartier

Philippeville

Christel Smets

Keerbergen

Koen Anciaux

Mechelen

Geoffrey Fabry

Brugge

Bart Nijskens

Peer

Mathieu Vanhaelewyn

Gent

Adeline Higuet

Ukkel

Bart Gabriels

Leuven

Dominic Pertry

Gent