Paswoord vergeten?
Christophe Thomas
     
Mijn artikels  
26 26 september 2016
Rozenhoeve – 1 jaar leegstand
De Rozenhoeve staat 1 jaar leeg. Althans het gedeelte dat door OLO als sociale brasserie ingevuld zou worden. De bestemming van het gebouw in het BPA laat een invulling als Brasserie niet toe. De opmaak van een nieuw RUP om de bestemming te wijziging laat op zich wachten.

‘Eigenlijk is er niets te vieren’ zegt Yves Heylen, bestuurslid van Open Vld Brasschaat, “bij de leegstand van de Rozenhoeve zijn er alleen verliezers”. Open Vld gemeenteraadslid Barbara Ophoff uitte op de jongste gemeenteraad ook al kritiek op de manier waarop er met gemeentelijke gebouwen zoals het kasteel en de Hemelhoeve omgesprongen wordt. “Hier wordt de kar opnieuw voor het paard gespannen. Eerst wordt de Roezenhoeve na een weinig transparante procedure in erfpacht gegeven om daarna vast te stellen dat de geplande invulling niet overeenstemt met de planologische bestemming”.

De Open Vld maakt zich zorgen. “Als de koopoptie die voorzien is in de pachtovereenkomst in 2018 niet gelicht wordt, dreigt de meerjarenbegroting in rode cijfers te eindigen” aldus Open Vld voorzitter Christophe Thomas. De Open Vld stelde eerder al voor om het beheer van de gemeentelijke eigendommen te professionaliseren, door het ad hoc beleid loopt de gemeente inkomsten mis.

Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Jörgen Janssenswillen

Bocholt

Caroline Van Exaerde

Sint-Gillis-Waas

Sandra Chartier

Philippeville

Christel Smets

Keerbergen

Koen Anciaux

Mechelen

Geoffrey Fabry

Brugge

Bart Nijskens

Peer

Mathieu Vanhaelewyn

Gent

Adeline Higuet

Ukkel

Bart Gabriels

Leuven