Paswoord vergeten?
Christophe Thomas
     
Mijn artikels  
4 4 februari 2016
Nieuw Administratief Centrum – voorgestelde besparingen niet realistisch
De bouw van het “Nieuw Administratief Centrum (NAC)” aan de Verhoevenlei bezorgt de schepen van Financiën van Brasschaat kopzorgen. Nog voor de bouw van start gaat is de kostprijs al opgelopen tot een zo’n 10,5 mio €. Het schepencollege besliste nu een aantal besparingen door te voeren in het project.

“Bij elk project moeten de uitgaven kritisch bekeken worden, op zich dus een goeie oefening wanneer men realistisch blijft” zegt Open Vld voorzitter Christophe Thomas. De partij klasseert de voorgestelde besparingen echter van zinvol, over uitstel tot onverstandig.

- Zinvol: hoogte van de verdiepingen verlagen levert besparing op in tal van posten
- Uitstel: gevelafwerking technisch verdiep in staal i.p.v. aluminium zorgt later voor extra kosten, denk maar aan het periodiek herschilderen van de stalen platen
- Onverstandig: beperken van de capaciteit & de polyvalentie van het HVAC-systeem waardoor het comfortniveau voor bezoekers en personeel achteruit gaat

Het NAC zal de gemeentelijke dienstverlening ten goede komen en efficiëntie verhogen door de integratie van de verschillende diensten. “Dat komt onvoldoende aan bod terwijl het project net perspectieven biedt om de uitgaven te doen dalen” aldus Thomas. Een heel ander verhaal dan de ‘uitverkoop’ van gemeentelijk patrimonium ten voordele van het NAC.

“Ook de verkoop van gebouwen die niet meer passen binnen de gemeentelijke context is een logische keuze” volgens de voorzitter. Dat moet dan wel marktconform gebeuren. Het schepencollege werd hierover recent bij de erfpacht/verkoop van de Rozenhoeve door de gouverneur op de vingers getikt.

Open Vld vraagt ook dat het gemeentebestuur bij de bouw van het NAC voldoende rekening houdt met toekomstige evoluties en dus met de polyvalentie van het gebouw.

Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Marc De Witte

Sint-Genesius-Rode

Sofie Vandeweerd

Dilsen-Stokkem

Steven Coenegrachts

Riemst

Alexander Stassen

Lanaken

Jan Dalemans

Hechtel-Eksel

Stefan Van Ende

Knokke-Heist

Niko Lambrechts

Lier

Piet Delrue

Roeselare

Bavo Anciaux

Willebroek

Yves Croux

Hoeselt