Paswoord vergeten?
Christophe Thomas
     
Mijn artikels  
18 18 januari 2015
Speelpleinwerking de Driehoekjes moeten verhuizen
Speelpleinwerking de Driehoekjes - gelegen in de wijk het Leeg-Rietbeemden - moet verhuizen. Het Hof van Beroep besliste nl. tot wederoverdracht van enkele gronden in het Leeg-Rietbeemden van de gemeente aan de oorspronkelijke eigenaars uit de jaren '70. Dit omdat de gronden niet voor het afgesproken doel – m.n. sociale woningbouw - aangewend werden.

Open Vld-fractieleider Myriam van Honste stelde hierover een vraag op de gemeenteraad van maandag 24 november. Zo vroeg ze ondermeer naar de toekomst van de Driehoekjes en de verdere plannen rond sociale woningbouw. Schepen van patrimonium Dirk de Kort (CD&V) antwoordde hierop dat de gronden achter het domein van de Driehoekjes hun oorspronkelijke bestemming van sociale woningbouw zouden behouden en dat de gemeente speelplein de Driehoekjes zo goed mogelijk ging proberen te helpen.

De animatoren van speelplein de Driehoekjes zoeken nu intensief naar een nieuw terrein voor hun speelpleinwerking verder te zetten. Het verlies van de gronden heeft niet alleen tot gevolg dat speelplein de Driehoekjes moet verhuizen, de kinderen uit de buurt verliezen ook de speeltuin en het speelbos die op de gronden stonden.

Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Hilde Celeste De Jonge

Gent

Marco Lombaert

Roeselare

Sébastien Herry

De Pinte

Maria Theresia Doubel

Staden

Greet Geypen

Mechelen

Maurice Jacobs

Keerbergen

José Schepers

Nieuwpoort

Nick Van Avondt

Haacht

Kenny De Bleser

Rotselaar

Anthony Planquette

Brugge