Paswoord vergeten?
Bjorn Prasse

   Mandaat
Voorzitter Open Vld-fractie Gemeenteraad
Gemeenteraadslid
Politieraadslid
Regionaal bestuurslid -Stemgerechtigd lid Regio-Brugge
Kadanza Afdeling Blankenberge
Afdelingsbestuur - stemgerechtigd lid Blankenberge
Voorzitter Open Vld-fractie Gemeenteraad

   Lokale website
blankenberge.openvld.be

   Woonplaats
Blankenberge

   Geboortedatum
7 juni 1980     

Mijn gegevens

Contactgegevens
Björn Prasse
K. Deswertlaan 27
8370 Blankenberge
GSM 0486-29 67 07
Zitdagen + uren
Maandag of zaterdag op afspraak via bjorn.prasse@openvld8370.be


Mijn foto'sMijn bio
Wie ben ik en wat doe ik?
Ik ben Björn Prasse. Papa van Lior (4) en de partner van Stefanie De Deyster. Zoon van Harald en Ginette en broer van Didier. Fiere Blankenbergenaar, gepassioneerde liberaal.
Beroepsmatig ben ik verantwoordelijke voor een vakantiedomein in Blankenberge aan de Blegische kust. Voorheen was ik adviseur en communicatiemedewerker voor verschillende liberale miinisters. Daarvoor was ik ook nog actief als kantoorhouder bij de Liberale Mutualiteit West-Vlaanderen.
Politiek is een belangrijk deel van mijn leven. Op 16 jarige leeftijd heb ik me aangesloten bij de lokale Jong Vld Afdeling. Vier jaar later (2000) werd ik gevraagd op te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen en vanop een zeventiende plaats rechtstreeks verkozen. In de legislatuur 2006-2012 werd ik herverkozen en werd ik ook voorzitter van de Sociale Huisvestingsmaatschappij van Blankenberge, Zuienkerke en De Haan.
In 2011 mocht ik schepen worden toen Ludo Monset de burgemeestersfakkel doorgaf.
In 2012 kreeg in het twee grootste aantal stemmen van onze badstad achter mijn naam en zo werd ik tweede schepen. in 2018 werden we als grootste partij van Blankenberge naar de oppositiebanken verwezen.
Ondanks ik pas 40 ben, heb ik ondertussen toch al behoorlijk wat ervaring te hebben opgebouwd en die wil ik nu aanwenden om een stem te zijn voor onze bevolking. De oppositierol heeft me ook weer in contact gebracht met de reden waarom ik ooit in de politiek stapte Verontwaardiging en dingen anders willen doen. Nu daar opnieuw de kans toe krijgen, moet het doel zijn van iedereen die het beleid ten goede wil veranderen.

Links:
www.openvld8370.be
www.blankenberge.be


Mijn teksten

23 23 augustus 2020
Is het strand of de Belgische kust niet meer voor iedereen? Of willen sommigen die enkel indruk wekken?
Laat ons met de deur in huis vallen en benoemen dat wat zich afgelopen zaterdag heeft afgespeeld op het strand van Blankenberge ter hoogte van de Weststraat, en nadien ook ter hoogte van de Kerkstraat, totaal onaanvaardbaar is en in Blankenberge, noch elders enige plaats heeft. Nooit. Vechtpartijen zijn niks nieuws onder de zon. Ik zou zelfs durven zeggen dat we ondertussen gewoon werden dat er haast geen meer zijn in de zomer. Maar als redders en politie, mensen die instaan voor onze...

Bookmark and Share


2 2 januari 2017
Onze rechten zijn de behoeders van onze veiligheid.
Heb ik sympathie voor een (ex-)Syriëstrijder? Of voor terroristen?
Neen.

Heb ik sympathie voor iemand die de sociale media als de schandpaal van de 21e eeuw gebruikt? Voor iemand die daardoor onze eigen veiligheid in gevaar brengt?
Neen. Evenmin.

Twee korte en eenvoudige antwoorden. Of zo lijkt het toch. Nochtans heb ik er meerdere dagen mee geworsteld om hierover met een antwoord te komen dat ik zelf ook helemaal kan plaatsen en in overeenstemming kan brengen met de normen die in onze...

Bookmark and Share


14 14 november 2015
Liberté, égalité et fraternité: Wie begrijpt deze leuze eigenlijk nog?
Plaçe de la République, Bataclan, Stade de France. Voor wie Parijs kent symbolen van vrijheid, gelijkheid en op de mooiste momenten zelfs broederlijkheid.

In januari hebben religieuze fanatici een symbool uit onze waardenset, de vrije meningsuiting, op een gruwelijke wijze getroffen. Het gedachtengoed zelf werd geviseerd. Bloed op de redactie van een symbool van het maatschappijkritisch sarcasme. Iets wat velen met mij beklijfd heeft en niet enkel de luttele dagen en weken na de...

Bookmark and ShareMijn website

www.linkedin.com/in/prasse


Mijn nieuws

2 2 januari 2017
Nieuwbouwpremie in de binnenstad
Het stadsbestuur wil de aantrekkingskracht van Blankenberge verder verhogen en de kwaliteit van het straatbeeld verder verbeteren. Hiertoe starten we met een nieuwbouwpremie om bestaande panden te transformeren tot nieuwe, kwaliteitsvolle woongelegenheden.

Om dit te realiseren zal de stad ontwikkelaars of bouwheren én ook de kopers van nieuwbouwprojecten in de binnenstad een financiële stimulans geven. Met het nieuwe reglement willen we een krachtige impuls geven. Daarom zal de premie in...

Bookmark and Share


2 2 januari 2017
Uitbreiding verwervingspremie of “terugkompremie”
De verwervingspremie werd in 2011 ingevoerd om jonge mensen aan te moedigen in Blankenberge te blijven wonen. Puur in functie van de breder afgebakende centrumzone hebben de premie zelfs toegankelijk gemaakt voor jonge gezinnen van buiten onze badstad. Maximaal kan er zo tot €8000 euro verwervingspremie bekomen worden. Deze zijn trouwens ook in combinatie met andere premies zoals deze voor duurzaam saneren te verkrijgen.

Sinds het begin van deze legislatuur (2013-2016) werden al 129...

Bookmark and Share


8 8 juni 2010
Uniforme strandreddingsdienst moet kust veiliger maken - Risico beter managen en statuut voor redders voorzien!
Op vraag van gemeenteraadslid Björn Prasse bracht Open VLD'er Rik Daems zondag 6 juni een bezoek aan de Strandreddingsdienst van Blankenberge.

Onze strandredders genieten een uitstekende reputatie en kennen een ruimer aanbod, wat betreft periodes, aan bewaakte zones dan andere badplaatsen.

Omdat de algemene veiligheid aan de kust een belangrijk element is, pleit men om op termijn een uniforme regeling te treffen voor de ganse kuststrook.

Gemeenteraadslid, Björn Prasse:

"Hier...

Bookmark and ShareMijn netwerk
Mijn artikels

17 17 mei 2017
Blankenberge neemt een volgende stap naar de vervolmaking van de volkstuintjes
Tijdens het schepencollege van 16 mei werd de gunning voor de aanleg van de volkstuintjes goedgekeurd. De firma met de meest gunstige voorwaarden heeft de opdracht toegewezen gekregen. Voor de aanleg van de volkstuintjes werd 55.000 euro voorzien in het budget van de stad Blankenberge.


De aanbesteding van de terreinaanleg en de tuinbergingen voor de volkstuintjes in de Bijsterveldstraat zijn...

Bookmark and Share


17 17 mei 2017
Ontwerper voor nieuw zwembad mét gevechtssportzaal.
De gunning van het project voor het nieuwe zwembad, gevechtssportzaal en de omgeving werd in het college van 16 mei goedgekeurd.


De ontwerper zal nog voor de zomer starten met de opmaak van een ontwerp voor het zwembad.
Schepen voor Openbare Gebouwen Björn Prasse: “Na het bekijken van de offertes en een onderhandelingsronde werd de economisch meest gunstige bieder gekozen. Zij verbinden...

Bookmark and Share


16 16 mei 2017
Minister Tommelein ( Open Vld ) en Horeca Vlaanderen maken zaken energie-efficiënter.
Vlaams minister van Energie Bart Tommelein en Horeca Vlaanderen maken horecazaken energie-efficiënter: eerste sectorale energiebeleidsovereenkomst wordt in Blankenberge ondertekend.
Vandaag lanceert Vlaams minister van Energie Bart Tommelein samen met Horeca Vlaanderen de eerste sectorale energiebeleidsovereenkomst of ‘mini-EBO’. De Vlaamse overheid trekt een budget uit van 144.900 euro en...

Bookmark and ShareSchrijf u in op mijn nieuwsbrief
Jacky Roemers

Namur

Dieter De Vlieghere

Brussel

Pierre Soyeurt

Staden

Francis Debrabandere

Kortrijk

Tom Sap

Alveringem

Marie Christine Rottier

Sint-Niklaas

Pieter Beerten

Houthalen-Helchteren

Daniel Maes

Ichtegem

Darius Van Laeken

Antwerpen

Anthony Pirolo

Halle