Paswoord vergeten?
Anne Van Goidsenhoven
     
Mijn actiepunten  
25 25 april 2014
Verkiezingen 25 mei 2014
1/ Een bloeiende regio moet ondernemen aanmoedigen. Ik wil mij inzetten voor een ondernemersvriendelijk klimaat, dat ondernemers en handelaars ondersteunt.

Belangrijk is dat elke gemeente beschikt over een online handelsgids, één gemeentelijk aanspreekpunt voor startende en gevestigde ondernemers, een KMO raad die haar adviesrol ter harte neemt, betere communicatie bij wegenwerken via o.a. een sms-dienst, herwaardering van de bestaande bedrijventerreinen en landbouwers verzekeren van landbouwgrond.

2/ Er is een groot tekort aan opvangplaatsen. De bestaande voorzieningen kampen met lange wachtlijsten. Hierdoor krijgen niet alle inwoners van Holsbeek en omliggende gemeenten toegang tot betaalbare kinderopvang.
Dagelijks moeten er mensen worden geweigerd!

Ik wil dan ook inzetten op meer kinderopvangplaatsen in crèches. Men moet alle spelers van kinderopvang aantrekken en de kinderopvang faciliteren.

In Holsbeek bvb. leent het gebouw in de Gravenstraat naast de nieuwe bibliotheek zich goed voor een crèche.

3/ Het garanderen van de veiligheid van de burgers is de kerntaak bij uitstek van politie en beleid.
Uit onderzoek van de lokale recherche en de federale gerechtelijke politie blijkt dat de gemeenten geregeld te maken krijgen met rondtrekkende daderbendes. Kenmerk hiervan is een groot aantal inbraken op korte tijd, vaak dezelfde dag of nacht, in dezelfde omgeving.

Om te vermijden dat bij oproepen het slachtoffer te lang op hulp moet wachten en er meer preventief kan gewerkt worden, pleit ik voor meer blauw op straat.
Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Suzy Vanderheyden

Holsbeek

Filip Bogaert

Gent

Rudi Beeken

Tielt-Winge

Roland De Bosscher

Gavere

Jurgen Joos

Zwalm

Jordi Stallaert

Lebbeke

Zara Van Cauwenbergh

Maldegem

Alain Pollentier

Gent

Cisse Aerts

Hamme

Abdel Lemghari

Ieper

Bob Van den Broeck

Antwerpen