Paswoord vergeten?
Anne Van Goidsenhoven
     
Mijn blog  
Speelpleinwerking Herfstvakantie in laatste instantie afgeschaft!
22 22 oktober 2011
Ouders worden in de kou gezet
OCMW Holsbeek en de gemeente Holsbeek kibbelen over de organisatie van de speelpleinwerking. Ouders en monitoren zijn de dupe.

Sinds 1993 organiseert het OCMW van Holsbeek een speelpleinwerking in onze gemeente. Deze dienst is inmiddels goed uitgebouwd en kan op het nodige succes rekenen tijdens de vakantieperiodes.
De uitgaven van het OCMW stegen gestaag en de gemeente raadde aan om de kosten te beperken.

Een paar maanden terug besliste het OCMW dat de speelpleinwerking niet langer door het OCMW kan gedragen worden en dat de beperkte middelen beter kunnen ingezet worden voor het verzekeren van de sociale dienst en de thuiszorg. Open Vld is het eens met deze zienswijze. Eigenlijk is de gemeentelijke jeugddienst beter geplaatst om deze taak op zich te nemen.

Maar daar knelt nu net het schoentje. Het schepencollege houdt de boot af en wil de speelpleinwerking voorlopig niet organiseren. Ze willen dit pas na de verkiezingen van 2012 bekijken.

Zo is men in een patstelling terechtgekomen. Het OCMW wil geen nieuwe speelpleinverantwoordelijke aanwerven vanaf volgend jaar (contract van de huidige verantwoordelijke stopt op 31/12) en stelt dat als de gemeente de speelpleinwerking niet overneemt, deze vanaf 2012 ophoudt te bestaan.

Op de gemeenteraad van 18 oktober 2011werd de burgemeester bevraagd door Open Vld over de stand van zaken. De ouders hebben vorige week een briefje in hun boekentas gekregen van het OCMW met de melding dat wegens omstandigheden de speelpleinwerking van de Herfstvakantie niet doorgaat! Nochtans werd dit al op de website van de gemeente en Info Holsbeek vermeld.

Volgens de burgemeester zou het OCMW dit jaar nog de speelpleinwerking organiseren. Volgend jaar zou dit in een afgezwakte vorm zijn, nl. alleen nog 6 weken in de zomer.

Maar dit was blijkbaar buiten het protest van de monitoren zelf gerekend. Woensdag 19 oktober 2011 om 20.30u nodigden de monitoren de ouders uit in de Gelaarsde Kat om hen in te lichten.

Open Vld vindt dit ongehoord! Reeds maanden is geweten dat het OCMW moest besparen en problemen kreeg met de verdere organisatie van de speelpleinwerking. De gemeente neemt de speelpleinwerking echter niet over. Ouders en monitoren staan in de kou!
Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Suzy Vanderheyden

Holsbeek

Filip Bogaert

Gent

Rudi Beeken

Tielt-Winge

Roland De Bosscher

Gavere

Jurgen Joos

Zwalm

Jordi Stallaert

Lebbeke

Zara Van Cauwenbergh

Maldegem

Alain Pollentier

Gent

Cisse Aerts

Hamme

Abdel Lemghari

Ieper

Bob Van den Broeck

Antwerpen