Paswoord vergeten?
Anne Van Goidsenhoven
     
Mijn blog  
Open Vld Holsbeek zorgt er voor dat de zwerfkattensterilisatie opnieuw opgestart wordt
21 21 oktober 2017
Gemeenteraad Holsbeek keurt voorstel van Open Vld goed
In 2013 zette de gemeente Holsbeek (CD&V – Sp.a en Groen) het project stil wegens te duur. Tevens weigerde ze dit jaar de beginselverklaring van diervriendelijke gemeente te ondertekenen. Onbegrijpelijk!
Er lopen de laatste tijd bij de milieudienst en de politie veel meldingen binnen van overlast van zwerfkatten. Op sociale media wordt ook regelmatig melding gemaakt van het leggen van gif, waar ook huiskatten mee het slachtoffer worden.
Deze overlast gaat vaak gepaard met milieuhinder en/of met een bezorgdheid omtrent volksgezondheid. Anderzijds is er de bezorgdheid om de dieren niet aan hun lot over te laten en de steeds groter wordende kattenpopulatie te beperken tot het maatschappelijk en sociaal aanvaardbare.
Deze week besliste de gemeenteraad, op voorstel van Open Vld, om het project terug op te starten. Er zal terug aan de dierenartsen gevraagd worden om hun medewerking te verlenen. De gemeente zal het steriliseren/castreren van de zwerfkatten opnieuw subsidiëren. Open Vld stelde ook dat samenwerking met één dierenasiel (Tielt-Winge) onvoldoende is en vroeg om uit te kijken naar een 2de partner die zowel gericht is op sensibilisering van de eigenaars van huiskatten (preventief) als op sterilisatie en adoptie van gevonden zwerfkatten.
Bookmark and Share


Schrijf u in op mijn nieuwsbrief
Suzy Vanderheyden

Holsbeek

Filip Bogaert

Gent

Rudi Beeken

Tielt-Winge

Roland De Bosscher

Gavere

Jurgen Joos

Zwalm

Jordi Stallaert

Lebbeke

Zara Van Cauwenbergh

Maldegem

Alain Pollentier

Gent

Cisse Aerts

Hamme

Abdel Lemghari

Ieper

Bob Van den Broeck

Antwerpen